top of page

OM LENA

Min skrivarresa

Skrivandet har varit en del av mitt liv så länge jag kan minnas. Redan i småskolan skrev jag långa berättelser som min fröken fick läsa och hon uppmuntrade mig verkligen att fortsätta att använda min fantasi. Under mitt liv har skrivandet trots det varit av mer kommersiell karaktär, då jag arbetade som copywriter på reklambyrå i många år. Men som många andra skribenter närde jag en dröm om att någon gång skriva något bara för mig, något skönlitterärt. Eller öppna egen restaurang… I valet mellan restaurang och bok föll valet till sist på boken och min debutroman Mord, det är mord kom till under våren och sommaren 2020.

Jag märkte snabbt att skrivandet var en perfekt verklighetsflykt i den rådande pandemin och utgångspunkten var att skriva en pusseldeckare med inslag av humor, historia, anekdoter och lite matinspiration. Och självklart skulle den utspela sig på mitt älskade Södermalm. Karaktärerna, framför allt huvudpersonerna Bim och Ninni, kom att bli ett kärt sällskap och deras liv visade sig vara en rik källa att ösa ur för att kunna berätta ny historier!

Mord, det är mord gavs ut i juni 2021 och sedan dess har jag parallellskrivit två böcker samtidigt. Redan i december 2021 kom uppföljaren Mord i bistra vinternatten och lagom till sommaren 2022 kom den tredje boken Mord under augustimånen. Nästa del i Södermalmsmorden heter Mord i gullregnets månad och kom i april 2023. Ljudboken kom 6 juni. Samtliga ljudböcker är upplästa av Gunilla Leining.

Vill du boka mig till ett författarsamtal?

Läs mer på Författarcentrum

Press

bottom of page